utorok 8. septembra 2015

Aký je význam fotografie a ako ovplyvňuje naše životy?




S fotografovania sa stala bežná záležitosť.  Všade kde sa obzrieme vidíme fotky a ľudí, ktorý fotia. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo nás tak fotografovanie fascinuje a čím si nás  získalo?  Čo je na ňom také magické? Ak nie nevadí, zamyslela som sa za vás a prinášam pár zaujímavých zistení.
Prečo má pre nás farebný obrázok takú hodnotu? Pretože sme ľudia a máme schopnosť uvedomenia. Uvedomujeme si, že život je krátky, spoznávame ale aj strácame ľudí okolo seba, mení sa svet okolo nás, deti rýchlo rastú a odlietajú z hniezd.

To všetko naša pamäť nedokáže živo uchovať, spomienky časom blednú a strácajú sa. Na pomoc nám prišla fotografia, ktorá je čím ďalej tím viac dokonalejšia. Preto naše spomienky môžu byť vždy ako živé. 

Fotografia je

  • Obraz, ktorý hovorí viac, ako tisíce slov
  • Obraz, ktorý oživuje a vypovedá osobný príbeh o nás
  • Obraz, ktorým uchovávame spomienky na blízkych ľudí
  • Obraz, ktorý zachytáva momenty v čase a priestore
  • Obraz, ktorý zhmotňuje jedinečnosť daného okamžiku
  • Obraz, ktorý uskladňuje chvíle, ktoré by inač boli zabudnuté a stratené v čase






Viete čo najviac ovplyvňuje dušu fotografie? SRDCE. Viac ako technické vybavenie je potrebné vzájomné pochopenie,  aby mal fotograf možnosť zachytiť nie len bežné chvíle, ale aj moment, ktorý urobí fotografiu jedinečnou. Robím všetko preto, aby fotografovanie so mnou nebolo len o fotkách. Chcem, aby ste sa so mnou cítili dobre, aby ste sa ku mne radi vracali a vytvárali nie len pracovné vzťahy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára