utorok 13. októbra 2015

Aby fotografie nezapadli prachom. 1. Časť: Vyrábame si vlastné originálne fotoalbumy

Je to najčastejšie používaný spôsobom prezentovania. Albumy sú ľahko dostupné a kto má viac priestoru, alebo väčšie deti, rád tvorí, vie si ich vyrobiť sám podľa svojho gusta. O fotoalbumoch som už písala v článku „Nenechajte vzácne okamžiky zapadnúť prachom – albumy“. 
Fotoalbumy a vlastne všetko čo si vyrobíte vlastnými rukami má zvláštne čaro. Je v tom kúsok z vás, z vašej energie, času, nápadov, tvorivosti a hlavne je to podľa vašich predstáv. Z obyčajného fotoalbumu sa zrazu stáva jedinečné umelecké dielo, ktorým sa môžete pochváliť a inšpirovať svojich priateľov. Tak poďme nato, dnešná témou je  scrapbooking. 


Scrapbook je fotoalbum v podobne zápisníku. Je to možnosť, ako si vlastnými rukami poskladať rodinný album zo všetkými spomienkami a rodinnými historkami, ktoré chcete zachovať. Zaberá to síce viac času, no výsledkom je jedinečný fotoalbum, ktorý sa vždy stane predmetom obdivu. Scrapbook za sebou necháva dobrý pocit, že tvoríte niečo, čo je trvalé.  Internet poskytuje veľa návodov, postupov, rád, tipov a trikov, z ktorých sa môžete inšpirovať. Je len na vás, ktorý si zvolíte či siahnete po jednoduchšej variante alebo tomu obetujte viac času.  

Pár obrázkov pre inšpiráciu

Aj jednoduché riešenia môžu byť kreatívne. Stačí k tomu pevný čistý zošit, fotografie, lepidlo, pero a ide sa na dokumentovanie spomienok. 




Kto má viac času a rád tvorí, môže svoj scrapbook dopĺňať rôznymi doplnkami, ktoré vystihujú čaro vašej osobnosti a rodiny.  Dajú sa vyrobiť ručne alebo zakúpiť priamo na vyhradených stránkach. Napríklad http://www.organizatorka.sk/c/papier-na-scrapbooking




Pár stránok s návodmi 

http://cs.wikihow.com/Jak-si-vyrobit-vlastn%C3%AD-scrapbook
http://hobby.idnes.cz/scrapbooking-fotoalba-ze-zbytku-dod-/hobby-domov.aspx?c=A081230_125721_hobby-domov_mot
http://www.kreativita.info/slovak-scrapbooking/
http://www.mimibazar.sk/navod.php?id=798&order=1
http://hobby.idnes.cz/scrapbooking-fotoalba-ze-zbytku-dod-/hobby-domov.aspx?c=A081230_125721_hobby-domov_mot
Verím, že som vás inšpirovala k tomu aby ste svoje fotografie nenechali zapadnúť prachom času.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára